HomeMAINKüçük Asya ve Büyük Asya

Küçük Asya ve Büyük Asya

Çin Seddinde, Nisan 1997

Çin Seddi’nden Rumeli’ne
Kurban olayım; Asil Ceddime

Akdeniz’den Pasifik’e!
Bir kıvılcım yeter; Azîz Milletime

Nisan 1997, Hong Kong

 

Batılılar, Türkler söz konusu olduğunda, siz küçük Asyalısınız, Anadolu’nun eski halklarının devamısınız, Türk değilsiniz fesat tespitini yaparlar, bunu yaparken de pek mutlu olurlar. Bizler ise işin aslını, doğrusunu söyleyelim.

Türkler öncelikle OrtaAsyalı değillerdir. Ortaasya bir İngiliz tabiridir. Türkler, büyük Asyalı, Türkistanlıdırlar. Büyük İskender gibi Yunanistan’dan sefer edip sonra Hindistan’dan geri dönerek, kısa sürede İmparatorluğu’nu batıran fatih değildirler.

Türkler, büyük Asya yollarından küçük Asya’ ya (Anadolu) fetih maksatlı değil yaşam alanı bulabilmek için gelmişlerdir. Buldukları noktada da sabit kalarak ikamet etmişlerdir. Büyük Asya’ya da geri dönecekleri yoktur, ataları zaten orada yaşamaktadırlar. Ama oradaki ilişkilerini Türk Devletler Teşkilatında olduğu gibi yeniden canlandıracaklar ve Avrasya’yı birleştireceklerdir.

Ayrıca küçük Asya coğrafi bir tabir iken, büyük Asya siyasi bir tabirdir. Büyük Oyun ile Asya’yı parçalamaya çalışan batılıların hesapları tutmamış, 21.yüzyıl ile birlikte kuvveden fiile çıkan Büyük Asya Binyılı gerçeği karşılarına çıkmıştır. Önümüzdeki dönem yüzleşme ve hesaplaşma yıllarına tanıklık edecektir.

Levent Ağaoğlu

26 Ağustos 2023
Sadi Konuk Araştırma Hastanesi, Bakırköy


Subscribe For Latest Updates
And get notified every monday at 8:00 am in your mailbox
Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here


Most Popular