HomeMAINTürk boyları (bodun)

Türk boyları (bodun)

Türk üzerinde konuştuğumuz zaman unutmamamız gereken Türklerin çok önemli bir özelliği vardır. Türkler boylar halinde yaşamaktadırlar. Orhun Yazıtları‘nda Türk boyları ifadesi defalarca yazılmıştır. Bu özellik başka uluslar için söz konusu olmayabilir, fakat Türkler böyledirler.

Türk boylarını saymaya başladığımız zaman çok uzun bir liste ile karşılaşmaktayız. Kazaklar, Özbekler, Türkmenler, Kırgızlar, Azeriler, Uygurlar, Tatarlar, Hakaslar, Başkurtlar, Çuvaşlar, Bulgarlar, Kaşkaylar, Altaylar, Kırımçaklar, Ahıskalar, Balkarlar, Hazaralar, Karaçaylar, Karaimler, Kumuklar, Nogaylar, Rumeyler, Salarlar, Sekeller, Terekemeler, Tuvalar, Tofalar, Urumlar ilk akla gelen Türk boylarıdır.

Fakat, asla unutulmaması gereken bu boyların her birinin kendilerini Türk olarak hissettikleri, Türklük bilinçlerinin son derece yüksek olduğudur. Dilleri Türkçedir, kimlikleri de Türk’tür. Çünkü Türk boyları Avrupa’nın derinliklerinden Asya’nın derinliklerine kadar Avrasya kıtasında çok geniş coğrafyalara yayıldıklarından ötürü yerelde boy adları ile anılmaktadırlar. Fakat bu yerel görüntüleri onların Türk kimliğinin bulunmadığı anlamına gelmemektedir. Asabiyeleri kuvvetlidir, hepsinin davranış biçimleri, kalıpları hepsi Türklük ile ilişkilidir.

Türk kimliğinin inkar ettirilmesi konusu bir çok devletin izlediği bir politika ve stratejidir.

Bu konuda Ruslar, Çinliler, İngilizler en başta gelmektedirler ve Türkiye’de ve Türkistan’daki Türk kimliğini etnik gruplar gerekçesiyle, “efendim sizde şu kadar adet etnik grup var” ve benzeri gerekçelerle reddetmektedirler ve boy adlarını kimlik yerine geçirmeye çalışmaktadırlar. Burada yapılması yapılan hedeflenen Türklerin kendi kimliklerini inkar etmeleri, reddetmeleri ve bu şekilde dünyada 300 milyon olan Türk nüfusunun parça parça edilip bölünüp kontrol edilmesi, hakimiyet altına alınmasıdır.

Dünyada 22 devlet halinde yaşayan ve bayrakları da hep maksatlı olarak birbirine benzetilen bu ülkelerde Arap olarak adlandırılırken neden 50’ye yaklaşan Boylar halinde teşkilâtlanmış olan Türkler ise sadece boy adları ile anılmaya çalışılmakta, Türk kimliği ise kabul edilmemektedir. Aralarında asla bir birlik söz konusu olmayan Araplar birleştiriliyorken, yazdıkları ilk yazıtlardan itibaren kendilerini Türk boyları (Türk bodun) olarak adlandırmış olan Türklerin güçlü birliği parçalanıp bölünmek istenmektedir, bu önemli ve ciddi bir sorundur.

Türkistan’daki Türk devletlerinin vatandaşlarına “sizler Türk değilsiniz” şeklinde kara propaganda yapılmaktadır.

Söz konusu ülkeler vatandaşlarına kendilerinin birer Türk olarak Türklerin Kazak boyundan, Kırgız boyundan, Özbek boyundan, Türkmen boyundan oldukları hatırlatılmalıdır.

Bir sonuça ulaşmada önemli olan tespit yapmak değil, engelleri ortadan kaldırmaktır, o zaman kolaylıkla sonuca ulaşılacaktır.


Subscribe For Latest Updates
And get notified every monday at 8:00 am in your mailbox
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here


Most Popular