HomeMAINAvrupa ve Araplar

Avrupa ve Araplar

Evet Araplar Hazreti Muhammed’in ölümüyle birlikte her tarafa akınlar yapmışlardır ve kılıç zoruyla insanları Müslümanlaştırmışlardır. Bu konular Emeviler döneminde yaşanmıştır. Fakat köleleştirdikleri Türkleri asker olarak içlerine almışlar bu askerler de Tuğrul Bey öncülüğünde 1000li yılların başında Bağdat’ı ele geçirmişler Arap halifesine diz çöktürmüşlerdi.

Üzücü olan şudur ki Yavuz Sultan Selim, Halifeliği bünyesine alarak Türklere yabancılaşmıştır. Yavuz Selim’in yıktığı devletler Türk devletleriydi; İran’da Safeviler ve Mısır’da Memlükler.

740’ta ne oldu 740’ta Araplar Çinlilerle bugünkü Kırgızistan’da savaşa tutuştular. Türkler orada Çinlilerden de çok zülüm gördükleri için bir karar alarak Arapların yanında yer aldılar ve Çinliler Savaşı kaybettiler bu savaş Kırgızistan’da Talas kentinde oldu ve haritaya bakıldığında Çin’in en batıdaki sınır komşusu Kırgızistan’dır yoksa bu savaşı kazansa idi daha Orta Doğu’ya kadar inecekti Çinliler.

Konunun Özü itibarıyla benim düşüncem şudur ki Araplar ve Avrupalılar ırkçı adamlardır.

Avrupa parlamentosu seçimleri aslında ırkçılıkla yabancı düşmanlığı ile ilgisi olan bir konu değildir. Amerika’nın Ukrayna olayları üzerinden Avrupa’yı aşağılaması neticesinde halkın koyduğu tepkidir.

Üçüncü Dünya Savaşı öncesinde yaşadığımız bu dönemde Türkiye de kendine gelecek ve yolunu çizecektir.


Subscribe For Latest Updates
And get notified every monday at 8:00 am in your mailbox
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here


Most Popular