HomeMAINBilgelik Yazıları

Bilgelik Yazıları

Bilgelik bir tavır alıştır

Bilgelik 20.000 yıllık bilinen insanlık tarihinde insanın en üstün meziyeti olarak tezahür eden bir tavır alış, bir vasıftır.  En yükseğe çıkmış bir karakter halidir….

3 Boyutlu Türk Bilgelik Döngüsü

            ZAMAN Z1 Kamu (Toplum) (Halk. Bodun) Kök (Gök) (Hak) ZEMİN Z2 Kuşak (Türk Kuşağı) (Dil) Küç…

Yesevi ve Yusuf Has Hacip’de Bilgelik Dizeleri

YESEVİ Sünnet imiş, kâfir de olsa, verme zarar, Gönlü katı, gönül inciticiden Allah şikayetçi, Allah şâhid, öyle kula “Siccîn” hâzır, Bilgelerden işitip bu sözü söyledim ben işte. “Enel Hakk’ın…

Bilgelik Sözleri

İnsanın mutlu olup olmaması, sahip olduğu mal ya da altın miktarına bağlı değildir. Mutluluk veya sefillik insanın ruhundadır. Bilge bir insan her ülkede kendini…

Mehmed Akif ve Bilgelik

https://youtu.be/ClbdyzdFKEE?si=uMXWzVfoxVZk-tnL Bu film Ankara valiliği tarafından Bilge yazarlar projesi için hazırlanmıştır. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un bilgeliğinin kaleminin tesir gücünün ve vatanperverliğin genç yazar adaylarına ilham vermesi…

Atatürk’ün Bilgelik Hakkında Söylediği Sözler

Şu ve bu tarzda birtakım kuş beyinli kimselere kendinizi beğendirmek hevesine düşmeyiniz, bunun hiçbir kıymeti ve önemi yoktur. Mustafa Kemal Atatürk İnsanın vücudu bir kürsüdür; zeka…

Türkler, Bilgelik ve Doyumsuzluk

https://www.youtube.com/watch?v=8g1W8mC1mk4&ab_channel=BirGazeteciBirD%C3%BC%C5%9F%C3%BCn%C3%BCr Prof Dr Doğan GÖÇMEN 1:36:46 LA: Ataları bilgelik ufuklarında dolaşmaya doyamamış Türkler neden günümüzde bu denli doyumsuzlar.

12 Bilgelerin Bilgelik Kütüphanesi

Linklerin üzerine tıklandığında eserlerin metinlerine ulaşılmaktadır. Bilge Tonyukuk Yazıtı Bilge Kağan Yazıtı/ Kültigin Yazıtı Farabi: Erdemli Devlet (Medinetü’l Fazıla) Maturidi: Kitabüt Tevhid Kaşgarlı Mahmud:…

Maturidi’ye göre İlahi Bilgelik Sahibi İnsanlar

El Maturidi (Özbekistan) Maturid 870 Semerkantlı, 945 Semerkantlı. Hanefi kelamcısı, hukukçu ve Kur’an yorumcusu (tercüman), kendi adını taşıyan Maturidiyye kelamının kurucusu. Muhammed Ebu Mansur…

Maturidi’ye göre Bilim (İlim) ve Bilgelik (Hikmet)

Tabiatın bizzat kendisi ise ilim ve hikmet sahibi bir yaratıcının kudretlerinin delilidir, nurla zulmet de bu İlâhî kudret vasıtaları arasında yer almaktadır. Aslında Seneviler hikmetten…
E-Posta Bültenimize Bekliyoruz.
Haftalık olarak, sizinle tüm içeriklerimizi e-posta yoluyla paylaşıyoruz.
icon
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here


Most Popular