Avrupa menşeli siyasi düşüncelerin geliştirdiği vizyonlar neticesinde kuzey Amerika kıtasında Amerika Birleşik Devletleri adı altında 52 devletçikten oluşan siyasi organizasyon ve birleşme gerçekleştirilmiştir. Devamında ise bu yapı dünya hakimiyetini getirmiştir.
Kuruluştan önce iç savaş yaşanmış olmasına rağmen ardından dünya egemenliği söz konusu olmuştu.
Avrupa kıtasından Amerika’ya gidenlerin bu başarısına rağmen aynı başarı Avrupa kıtasının kendi içinde söz konusu olamamıştır.
Avrupa kıtası 20.yüzyılda iki adet iç savaş yaşamış neticede 70 yıllık bir Avrupa Birliği sürecinin ardından bu sorunlar aşılamamış ve birlik sorunlarla düşe kalka bir arada olma mücadelesi içerisinde hayatiyetini devam ettirme çabasındadır.
Peki Avrupa’nın batısındaki Amerika kıtasında birlik hareketi yaşanırken Avrupa’nın doğusuna doğru bir birlikleşme hareketi olmuş mudur sorusuna baktığımızda tekrar olumsuz bir cevapla karşılaşmaktayız.
Avrupa’da hiçbir zaman Asya ile birliktelik ve Asya’da bir birlik kurma düşüncesi söz konusu olmamıştır ama onların politik düşünceleri doğu ve güneylerindeki toprakların işgaline dayalı yapay bir birliktelik idi.
Burada en başarılı siyasi figür ise büyük İskender olarak gözükmektedir ki Hindistan’a kadar yol almış, Hindistan, İran, Türkiye coğrafyaları egemenliği altında kalmıştır, fakat bu çok kısa süreli bir birliktelik olmasına rağmen etkileri son derece kalıcı olmuş, misal Türkiye topraklarında o zaman Yunancayı resmi dil haline getirmiştir ve Anadolu’daki vilayetler düzenini tesis etmiştir.
Fakat bu, kıtaları kapsayacak tarzda bir birlikteliğe doğru evrilmemiştir. Avrupalı güçlerin İngiltere Fransa Almanya’nın, Asya konusundaki düşünceleri işgal etme yönünde olmuş fakat birlik anlayışı söz konusu olmamıştır.
Merkez; Atlantik olarak esas alındığında, Türkiye “kanat ülke” konumunda olmaktadır. Başkalarına kanat olunduğunda, onların hedeflerine kilitlenmiş olunacaktır. Merkez olunduğunda ise, kendi hedefimize kanatlanacağız. Merkez; Türkiye olarak esas…
Kıtalar ve Türkiye Amerikalar (Kuzey ile Güney) arasındaki iletişim giderek azalırken, Avrupa, Asya (Türkiye, Rusya, Çin) ile yakınlaşarak AVRASYA olarak başkalaşmakta, Afrika ise Asya (Türkiye, Hindistan, Çin) ile yakınlaşarak…