HomeMAINTürk'çe benim dilim/kimliğim değil mi?

Türk’çe benim dilim/kimliğim değil mi?

Ülkemizde din adamları konuştuğunda sanki bir din değil de ideoloji adına konuşmaktadırlar. Din adına bir ideoloji, siyasi ön yargıları sürekli olarak tekrarlayıp, dini duygular üzerinden insanların zihinlerini bloke etmekteler.

Türkiye’de sürekli olarak Türk kimliğinin ve Türkçenin inkarı ile meşgul olunmaktadır.

11. yüzyılda Karahanlılar devrinde Kaşgarlı Mahmut tarafından yazılan Türkçe sözlük Divan’ı lügat it Türk ve 1900 yılında yayınlanan Şemsettin Sami’nin Kamus-i Türki başlıklı Türkçe sözlükleri, bu inkarın ne kadar ideolojik ve aldatıcı olduğunu göstermektedir. Kaşgarlı Mahmut sözlüğünü, Bağdat’taki Abbasi halifesine sunarak Türkçenin, Arapçadan üstün bir dili olduğunu bizzat kendisine karşı dile getirmiştir. Şemsettin Sami ise sözlüğünü Osmanlı imparatorluğu döneminde yazmış olmasına rağmen, sonradan ideologlarca icat edilen kirli bir kelime olan Osmanlıca sözlük şeklinde adlandırmamış, Türkçe sözlük olarak adlandırmıştır.

Türkiye’de siyaset dini kavramlarla yapılmaktadır ve halkın dini duygularının kullanılıp sömürülmesi üzerine inşa edilmektedir. Siyaset dinden arındırılmadığı müddetçe, din adamları sanki bir siyasi otorite ve siyaset adamları da sanki bir dini otorite gibi baskın ve dominant ifadelerle konuşmaktadırlar.

Din adamları siyasi kavramları, siyaset adamları ve dini kavramları mesleki alanlarına ve tanımlarına bakmaksızın, sürekli olarak sözde hitabet sanatının incelikleri içerisinde kullanmaktadırlar.

Bu din değil ideolojidir. Türkiye’de din, siyaset, ideoloji iç içedir. Bu kimliğin inkarı tabii ki aynı zamanda Türk dilinin de inkarı anlamına gelmektedir. Dinin ancak Arapça ile kavranabileceği, anlaşılabileceği ideolojik ifadelerle sürekli beyinlere akıtılmaktadır. İtaat ve itikatta itiraza yer bulunmamaktadır.

Hristiyan  dünyasında ise Papa’nın Vatikan’daki Latince ve İtalyanca pazar ayinleri anında İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Portekizce, İtalyanca, Lehçe, Arapça ve Çince dillerinde de yayınlanıyor. Yayınlar, Vatikan Radyo’su ve Vatikan Televizyonu aracılığıyla gerçekleşiyor.

 

 

E-Posta Bültenimize Bekliyoruz.
Haftalık olarak, sizinle tüm içeriklerimizi e-posta yoluyla paylaşıyoruz.
icon
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here


Most Popular