HomeMAINTürklerin Dinleri

Türklerin Dinleri

Din, fikir olarak toplumlara geçici şekiller verebilir, ama mümkün değil, ırkları değiştiremez. Bir kısım Türklerin şu dini ve diğer bir kısmın bu dini kabul etmiş olmaları neticesi olarak ve hurafeye dayanan telkin ve inançların tesirleri de eklenerek ırki bağlar uzun bir müddet cehalet karanlıkları içinde kaybolmuş olabilir. Fakat elbet bir gün gelir, hakikat meydana çıkar ve parlak ışığıyla bütün hurafeleri siler süpürür…
Atatürk, 8 Ekim 1931

Türkler dönemin ruhuna her zaman uymuş ve maalesef asimile olmuşlardır. Gerçek ise sadece Gök Tengri inancıdır. Bu konuda Gagavuzyada Mihail Çakır Türkçü bir papaz ve din adamıdır. Buda Saka Türküdür. Budist Dalay Lama Türk soyludur..

“Değerli Levent bey Türkler nasıl olduysa yoğun olarak Museviliğe girmişlerdir. Diğer dinlere giriş lokaldir. Müslümanlık ise kitlesel olarak kabul edilmiştir. Musevi Karaylarda Türkçü damar son zamanlana kadar sürmüştür. Litvanyada son Hahanlarını tanıdım. Onlar haham yerine hahan diyorlar. Türkçeye anadili olarak bağlıydılar. Bugün Gagauzlarda Atatürk döneminden yetişmiş bir kadro var. Din değiştirmiş Sekellerde din adamı potansiyelini bilmiyorum. Amabaşka dinler Türkleri kimliğinden uzaklaştırmıştır. Bunun en tipik örneği Bulgarladır. 12. Yüzyıldda dilleri Türkçedir. Ama kilisenin Türk düşmanlığı vahşılik diyeceğimiz bir noktadadır.” ( Prof Alemdar Yalçın)

“Firavun devri Mısırlılar pek çok ilimler bilirlerdi. Taşkın‘dan sonra tarlalarını tanımak için Kalde’de olduğu gibi, ölçü kullanırlardı. Bu keyfiyet, onları geometride ilerletti. Mısır’ın bulutsuz seması ve parlak geceleri yıldızların gözlemini kolaylaştıran yıldızları gözlemlemekle Mısırlılar astronomi ilminde ilerlediler.

Papazlar, her türlü ilimde çok ileri gitmişlerdi. Muallim, doktor, alim hep onlardı. Mezopotamya’da, Sümer-Akat ve Elam‘da çoktan keşfedilen ve tatbik olunan ilimler, Mısır’da da gelişmiştir . Mısırlılar eski zamanların diğer milletler tarafından bilgileri ve memleketlerindeki intizam dolayısıyla çok itibara mazhar olmuşlardır, rahipleri çok şeyler düşünürlerdi. Yabancılar bilhassa Yunanlılar onlarla konuşmaya gelirlerdi.” Kaynak. Tarih kitapları için elyazısıyla taslak metinler ve düzeltmeler. 1930 yılı sonbaharı.

“Göktanrı inancının adı aslında Toyonizm, çok az bilinir.
Papa Eftim Türk yanlısı değil Türk soyludur.
Mübadele sırasında da malesef, hristiyanlık karşıtlığı sebebiyle Türk hristiyanlar da göç etmek zorunda kalmış.
Konu hakkında Sinan Meydan ve  Ümit Doğan’ın araştırmalarından yararlanabilirsin abi.” (Bünyamin Emeç)

E-Posta Bültenimize Bekliyoruz.
Haftalık olarak, sizinle tüm içeriklerimizi e-posta yoluyla paylaşıyoruz.
icon
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here


Most Popular